veterinär i partille, Lerum och göteborg

Personligt bemötande

Engagemang

Alltid djurets bästa

Våra veterinärtjänster på Djurkliniken i partille

Djurkliniken i Partille erbjuder hund-, katt- och andra smådjursägare kvalificerad djursjukvård inom medicin och kirurgi.

Livet med husdjur skänker mycket glädje, men det kan hända att din ögonsten behöver akut- eller regelbunden vård hos din veterinär. Vår djurklinik står redo med veterinärer som tar emot dig och ditt husdjur oavsett om din älskling behöver akutvård eller en årlig rutinundersökning. Våra veterinärer har bra rykte i Göteborg med omnejd och brinner verkligen för det vi gör. För att det ska bli så smidigt som möjligt för dig att besöka en av våra veterinärer kan du förbereda dig inför besöket genom att svara på frågor angående ditt husdjurs mående: dricker din hund tillräckligt mycket? Hur ser allmäntillståndet ut? Kikar du längre ner på sidan ser du fler frågor du kan förbereda dig att svara på inför ditt besök hos oss på djurkliniken. På vår klinik jobbar våra veterinärer med ett stort engagemang kring djuren och du får en känsla av den lilla veterinärmottagningens närhet och engagemang. Du kan också vara trygg med att du bemöts av kompetent vårdpersonal och samma resurser som om du besökte ett större djursjukhus. Då vi erbjuder vård som: tandvård, röntgen, ID-märkning, vaccinationer, mjukdelskirurgi, utredningar, allmänna undersökningar, förebyggande och akut behandling samt rådgivning.

Inför ditt veterinärbesök hos oss

Om ditt djur visar tecken eller symptom på att något inte står rätt till kan det vara bra att kontakta oss. Så länge det inte gäller en akutsituation är det alltid bättre att ringa och boka en tid än att åka in akut, då vet vi att ni kommer och kan förbereda oss på ert besök. Det blir oftast mer kostnadseffektivt för dig som ägare samtidigt som det ger större möjligheter att utföra mer utökade undersökningar av djuret.

Inför ditt besök hos oss är det bra om du kan svara på följande frågor:

  • Vilket djur det gäller (ras, ålder och kön etc.)
  • Om du upptäckt avvikande kroppstemperatur
  • Djurets allmäntillstånd
  • Har du märkt av aptitlöshet, kräkningar eller diarré hos djuret?
  • Dricker den ovanligt mycket?
  • Ser avföringen ut som den brukar? Kissar djuret normalt?
  • Har djuret några problem med ögon eller öron?
  • Hur länge har symptomen pågått?

Mer info kan du hitta här. Inför vissa typer av undersökningar, exempelvis om narkos behövs, kan djuret behöva fasta en tid innan undersökningen. Vid dessa fall bör man låta bli att ge djuret mat under några timmar innan besöket, detta kommer veterinären meddela dig om när du bokar tiden.

Lena - veterinär på vår mottagning

Vi erbjuder följande veterinärtjänster:

Rådgivning

Vi kan ge dig med rådgivning gällande exempelvis skötsel och utfodring, sjukdomssymptom eller skador.

Förebyggande och akut behandling

Vi hjälper dig med förebyggande behandling av ditt djur för att förhindra skador och sjukdomar i framtiden. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Akut vård bör man söka om djuret exempelvis drabbats av en större blödning, andningssvårigheter, kramper, hastigt uppsvälld buk och mage, medvetslöshet eller feber. Kontakta oss så fort som möjligt om du misstänker brådskande fall!

Allmän undersökning

En allmän undersökning behöver inte bero på att man misstänker någon sjukdom eller skada hos djuret, utan man helt enkelt bara vill se över djurets välmående och/eller upptäcka eventuella dolda problem. Undersökningen är inriktad på att kontrollera djurets allmäntillstånd, hjärta, lungor, slemhinnor, lymfknutor och hull.

Utredningar

Om du som ägare upptäcker att ditt djur plötsligt förändras i beteendet eller utseende, exempelvis att den börjat dricka mycket, kräkas, äta dåligt, blir dålig i magen, är grinig eller tröttare än vanligt eller att pälsen eller muskelansättningen ser annorlunda ut kan det vara nödvändigt att göra en utredning hos veterinär för att ta reda på vad som inte står rätt till.

Tandvård

Friska tänder och tandkött är mycket viktigt för djurens välbefinnande. Tandproblem är vanliga och kan upptäckas på många olika sätt, t.ex. rött och inflammerat tandkött, illaluktande andedräkt, att djuret tuggar annorlunda eller spiller ut mat ur munnen när de äter. Man bör också vara uppmärksam på om djuret börjar bete sig annorlunda och blir trött eller grinig. Om du misstänker att ditt djur har problem med sina tänder eller om du bara vill göra en kontroll hos veterinär är du välkommen att höra av dig till oss.

Röntgen

Med hjälp av röntgen har vi möjlighet att undersöka skelettfrakturer, ledförändringar och inre organ. En röntgenundersökning med veterinär kan även utföras vid bland annat hosta, magproblem, hälta eller ryggsjuksjukdomar. I vissa fall kan det vara nödvändigt att ge djuret lugnande medel inför undersökningen, då det är viktigt att djuret ligger helt stilla för att bildresultatet ska bli bra.

ID-märkning

Med hjälp av ID-märkning kan man identifiera djuret om det skulle komma bort från sin ägare. I Sverige är det lag på att alla hundar måste vara ID-märkta, för katter finns ingen sådan lag men en ID-märkning kan vara avgörande för att katten ska kunna återförenas med sin ägare om den springer bort. Våra veterinärer hjälper dig med ID-märkning av ditt djur!

Vaccinationer

Genom att vaccinera våra djur förhindrar vi att olika sjukdomar och smittor sprids. Katter vaccineras oftast mot kattpest och kattsnuva. Viktigt är att man vaccinerar även innekatter, på grund av att dessa inte utsätts för naturlig smitta är dessa ofta mer känsliga och sjukdomar kan följa med hem via våra ytterskor. Hundar vaccineras oftast mot parvovirus, valpsjuka, hepatit och ofta även kennelhosta. Våra veterinärer har god kunskap och erfarenhet om vaccinering.

Vid vaccineringen är det viktigt att djuret är helt friskt för att vaccinet ska fungera som det ska.

Mjukdelskirurgi

Mjukdelskirurgi används vid exempelvis olika typer av hudtumörer, kastrering, juvertumörer, muskel- och sensutureringar och bölder.

Vi på Djurkliniken i Partille har lång erfarenhet när det gäller röntgen av armbågar och höftleder. Våra veterinärer och djursjukvårdare genomgår kontinuerlig fortbildning. Vi ser alltid till djurets bästa och är måna om våra patienter. Personalen tar tacksamt emot synpunkter om vår verksamhet.

Mellan Lerum och Göteborg finns vi tillhands för dig och ditt smådjur. Med lång erfarenhet ser vi till att du och ditt husdjur alltid ska må bra.

Välkommen till din veterinär utanför Göteborg

Tveka inte att kontakta oss om du behöver kvalificerad djursjukvård i närheten av Partille, Lerum & Göteborg! Här hittar du kontaktuppgifter och vägbeskrivning till oss.

Välkänd veterinär i Göteborg – med omnejd

Djurkliniken i Partilles veterinärer har gott anseende i Göteborg, Lerum, Partille – ja, i hela regionen. Ryktet har byggts upp över tid och det är något vi värnar om. När du besöker en veterinär ska du kunna vara säker på att du är i trygga händer. Vi brinner för det vi gör och är redo att göra allt för din lilla vän.